ha vett på nett!

De to siste timene på skolen hadde vi besøk av en fra barnevakten.no. Han fortalte litt om nettvett rett og slett, og jeg må si at jeg fikk mange oppvekkere av å høre på det han hadde å si. Har du et innebygd web-kamera i pc'n din?  Har du en teit over dette kameraet? Ikke det nei. De fleste har nok ikke det, men da kan jeg bare si deg det at det kan være en gammel mann på 60 år som kanskje sitter og ser på deg akkurat nå. Eller har du en facebook-konto? Mange svarer nok ja her, og er du under 13år har du egentlig brutt en av norgeslover med å gå inn her. Alle bildene og alt du legger ut på facebook blir ikke lenger din eiendel. Du har nå gitt fra deg dette til facbook, og om du f.eks blir en kjent artist i fremtiden og du da bruker en av dine gamle bilder på coveret ditt f.eks. Så har facebook rett til å saksøke deg for og nå ha brukt bilder som faktisk ikke lenger er din. Hvor teit er ikke dette.

nokså teit spør du meg. Facbook har også rett til å sende dine bilder videre og de kan bruke de i en reklame om de bare vil. Ikke hjelper det å slette disse bildene heller, for når du trykker last opp har du allerede gitt fra deg bildene til noen andre. Akkurat som om du laster opp bilder på din blogg. Da er de allerede rundt å fly på nette.

Framover så kommer jeg til å være mer forsiktig med hva jeg gjør på nettet, hva jeg legger ut, hvem jeg snakker med og alt det der. Det syntes jeg flere andre også burde bli, og de små jentene på 10 år som tror de sitter og snakker med en 10 år gammel gutt, men så viser det seg at det en en gammel, stygg, ekkel, gris på 60år. Æsj, disse kan bare gå å finne på noe annet! årh, jeg blir så irritert på sånne folk som ikke kan finne på noe bedre å gjøre enn og snakke med unger som kanskje er like gammle som barnebarna dems. SKAFF DERE ET LIV!


Det var dagens "noe på hodet"
syntes du det er viktig med nettvett?
er du forsiktig på nettet?

-Vanessa

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

duvetde3

duvetde3

16, Kristiansand

Norske blogger

Hva ønsker du mer av på bloggen?

View Results
Create a Blog Poll

Kategorier

Arkiv

hits