Det er sykt!

For en stund siden så jeg en film som het Aurore. Jeg må si at jeg virkelig måtte samle mot for å se denne filmen. Filmen er om ei jente som het Aurore Gagnon som blir mishandlet til døde av sin stemor. Enda verre er det at denne filmen er basert på en sann histore. Jeg kjenner jeg bare blir så utrolig sint, og irritert når jeg ser slike filmer eller hører om slike historier.


Kort foltalt:
Aurore Gagnon ble født i 1909 og de første 9 årene av ho sitt lit levde ho helt perfekt, og hadde det fint med sin mor, far og sine tre andre søsken. I 1917 fikk moren til Aurore, Marie-Anne Caron, sykdommen turberkulose. Moren blir lagt inn på sykehuset, og legene innser at uansett hva de gjør så kommer moren ikke til å overleve. Foreldrene til Aurore må ta et valg om hvem som skal passe på ungene når moren dør, fordi faren ikke kunne klare å ta vare på de alene. Tilsutt blir de enige om at kusinen(Marie-Jeanne) til Telesphore Gagnon(faren til Aurore) skal hjelpe faren å oppdra barnene.
Under et besøk hos kusinen til Telesphore legger moren til Aurore merke til at noen av ungene til Marie-Jeanne er låst inne i et slags hønsehus, og hun innser da at ungene ho sine ikke kommer til å få det bra om de skal bo der når ho er borte. På samme tid begynner faren til Aurore å få følelser får sin egen kusine og Aurore avslører faren i å legge ann på han's egen kusine.
I 1918 dør Aurore's mor og Aurore og resten av familien flytter til faren's kusine. Fra og med da blir alt bare dritt for Aurore og det går ikke en dag uten at ho endten blir slått, brent, sparket, slått i beinet med en planke full av spiker, sparket osv. Det var rett og slett ikke en tid hvor ho ikke ble mishandlet eller hadde et eneste sår på kroppen.
En dag får Aurore's familie besøk av en prest som etterhvert begynner å spørre Aurore om forskjellige ting, og han har på følelsen om at ho ikke blir behandlet vell. Han ber familien om å få ho til et sykehus, og på sykehuset ser en sykepleier alle sårene og brannmerkene ho hadde på kroppen. Ho formidler dette videre og dette blir tatt opp hos politiet.
Polittiet, dommere og doktoren bestemmer seg for å dra hjem til Aurore får å fortelle om hva de har sett, men da er alt forsent. Aurore kolappser på vei ned trappen og stemoren dreper ho med en planke full av spikere. Aurore Gagnon ble bare 11år gammel, og døde av blodforgiftning!
 
Her er en snutt som er basert på filmen.
PS: advarer mot at filmen er utrolig trist og forferdelig!
får tårer i øynene hver gang jeg ser denne!
Det er helt sykt, jeg skjønner ikke at noen har samvittighet til å gjøre noe slikt!

Har du hørt om denne historien før/ sett filmen?
Hva mener du om barnemishandling?


-Vanessa

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

duvetde3

duvetde3

16, Kristiansand

Norske blogger

Hva ønsker du mer av på bloggen?

View Results
Create a Blog Poll

Kategorier

Arkiv

hits